Ga terug

Project in kijker: MIVAS

Nieuwsbericht · 11/12/23 10:15
Project in de kijker: MIVAS

MIVAS: Sociale partner in de 'refillution'

Op vrijdag 1 december 2023 lanceerde een van onze GDAV-deelnemers, MIVAS, officieel haar gloednieuwe, flexibele wasstraat. Deze wasstraat, die kan ingezet worden voor het wassen van herbruikbare verpakkingen van verschillende materialen, groottes en doeleinden, is de meest recente stap in het streven naar een meer duurzame manier van omgaan met verpakking bij dit Liers maatwerkbedrijf.

MIVAS: duurzame oplossingen voor duurzame tewerkstelling

MIVAS is als maatwerkbedrijf al 55 jaar actief in de verpakkingsindustrie. Traditionele verpakkingsactiviteiten komen echter meer en meer onder druk te staan in het kader van ecologische en economische overwegingen. “Om een duurzame tewerkstelling te kunnen blijven garanderen voor onze maatwerkers,” legt algemeen directeur Johan Kreydt uit, “wil MIVAS proactief inzetten op een ecologische toekomst, en die toekomst is circulair. Daarom bieden we naast de traditionele opdrachten, nu ook oplossingen aan voor herbruikbare verpakkingen. MIVAS verzorgde reeds afvulling voor herbruikbare verpakkingen, maar zal nu dus ook verpakkingen kunnen reinigen voor hergebruik.”

 

Lancering

Op de feestelijke lancering kregen genodigden eerst een woordje uitleg over het afgelegde traject. Hierin speelden zowel de financiële steun van de Europese Unie, als het uitgebreide netwerk van de Green Deal Anders Verpakt een cruciale rol. Daarna konden de gasten de wasstraat in levenden lijve aan het werk zien. En waar normaal de regel zegt, "kijken mag, aankomen niet", mocht er voor de gelegenheid toch eens gevoeld worden of die bekers wel écht helemaal droog waren. Ook de nieuwe afvulmachine voor vloeistoffen werd gedemonstreerd. De hapjes en drankjes van DJAR die werden geserveerd in herbruikbare potjes mochten nadien ook meteen door de wasstraat.


 

State-of-the-art wasstraat

De nieuwe wasstraat is volledig op maat ontwikkeld met een grote flexibiliteit als hoofddoel. Hierdoor kan ze niet alleen verschillende materialen wassen, zoals kunststof, glas, porselein en aluminium, maar ook verpakkingen in allerlei groottes, van bekertjes tot kratten, en dit zowel voor food als non-food.

Dankzij de geïntegreerde Intellidish van Diversey worden de wastemperatuur en de gebruikte detergenten niet alleen geautomatiseerd, maar ook nauwgezet opgevolgd voor een gegarandeerde hygiëne. Daarnaast is de ruimte waarin de wasstraat staat, strikt onderverdeeld in een ‘vuile’ en ‘propere’ ruimte, om zo contaminatie te vermijden.

Kersverse klant Kevin van chocoladegroothandel Gust Royal getuigt: “Ik laat bij MIVAS de vormen voor mijn chocolade wassen en ben heel tevreden over het resultaat. MIVAS biedt de garantie dat er constant gewassen wordt aan dezelfde, voldoende hoge temperatuur. Hierdoor ben ik zeker dat er geen bacteriën achterblijven in de vormen. Ik hoop in de toekomst onze samenwerking nog verder uit te breiden met andere verpakkingswerken. Het is heel gemakkelijk dat we al deze opdrachten kunnen laten uitvoeren bij dezelfde, lokale partner.”

 

Geëngageerde deelnemer

Dat MIVAS inzet op de toekomst is ook binnen de Green Deal Anders Verpakt heel duidelijk. Naast in installatie van de nieuwe wasstraat voor herbruikbare verpakkingen zijn ze ook een van de trekkers van het Pizza Re-Imballagio-project, samen met Avamoplast. Ook in een retailproject dragen zij hun steentje bij. Het is duidelijk dat we van MIVAS nog zullen horen!